English Nederlands volg ons op facebook

Club van 100

Sinds 1998 is het Maritiem Museum in Scharloo met haar uitgebreide collectie en overzichtelijke tentoonstelling een begrip op Curaçao. Het museum vertelt over de meer dan 500 jaar maritieme geschiedenis en de geschiedenis van het land Curaçao.

Helaas zijn in de afgelopen Covid-19 maanden, de bezoekersaantallen drastisch teruggelopen en daarmee ook de inkomsten. Enkele bedrijven die het museum sponsorden, zijn om diezelfde reden weggevallen.

Het museum wordt niet gesubsidieerd door de overheid, maar kon zichzelf mede dankzij de bovengenoemde inkomsten en sponsoring toch bedruipen.

Omdat het belangrijk is dat de lokale en internationale bezoekers de (maritieme-) geschiedenis van Curaçao kunnen blijven ontdekken heeft het Maritiem Museum het plan opgevat om een Club van 100 op te richten.

Het doel van de Club van 100 is het Maritiem Museum Curaçao, voor nog geen NAfl 10 per maand, financieel te ondersteunen. Met uw donatie investeert u in het museum. Hierbij kunt u denken aan restauratie en conservatie van de objecten en de verbetering van de collectie.

Hoe kunt u doneren?

Door NAfl 100,- over te maken onder vermelding van uw naam.

Banco di Caribe
Bankrekeningnummer: 17678701
Big/swift: BDCCCWCU
​Bank adres: Schottegatweg 205, Curacao
TNV: Curacao Maritiem museum
Museum Adres: N. v/d Brandhofstraat 1

Uw overmaking wordt beloond met de zichtbaarheid van uw naam in het museum als donateur van de Club van 100. (Mocht u onder een andere naam willen worden vermeld, dan kunt u dat bij uw overmaking toevoegen in de opmerkingen. )

De Admiraliteits Club dient hetzelfde doel en is onder andere bedoelt voor bedrijven die het museum een warm hart toedragen en willen sponseren.

U kunt namens uzelf of namens uw bedrijf een bedrag naar keuze, vanaf NAfl 250,- overmaken,onder vermelding van uw naam of de naam van uw bedrijf. Die naam zal geplaatst worden op het Admiraliteits Club bord. 

Banco di Caribe
Bankrekeningnummer: 17678701
Big/swift: BDCCCWCU
​Bank adres: Schottegatweg 205, Curacao
TNV: Curacao Maritiem museum
Museum Adres: N. v/d Brandhofstraat 1

Indien u meer informatie wenst over bijvoorbeeld de doelstelling en inhoud van het project, dan kunt u contact opnemen met Thamara Moreno Vervuurt op tel: 4652327 of een email sturen naar [email protected]

Doneer een voorwerp aan het Museum


Het Curaçao Maritiem Museum is zeer dankbaar voor degenen die voorwerpen doneren ten behoeve van haar collectie.

Het Curaçao Maritiem Museum is verplicht ervoor te zorgen dat iedere donatie in lijn is  met haar beleid, en dat we de middelen hebben om gedoneerde objecten adequaat te conserveren en op te slaan. Als het museum uw gift niet kan aannemen, kan het  een alternatieve organisatie aanbevelen.

Donation Steam Ship theme


Op 18 mei 2013 werd het museum blij verrast met een bezoek van de heer Ton Blanker uit Zeist, Nederland die het museum blij maakte met een donatie van een een mooie verzameling van Stoomschip en  Stoomlijn gerelateerde objecten, zoals foto's, tegels, knopen en objecten gebruikt op schepen.

We zijn erg dankbaar dat de heer Blanker een deel van zijn collectie aan het Curaçao Maritiem Museum heeft willen doneren en we zullen ervoor zorgen dat het de aandacht krijgt die het nodig heeft.