English Nederlands volg ons op facebook

Welkom in het Maritiem Museum CuraƧao


Het Maritiem Museum Curaçao neemt haar bezoekers mee op een ontdekkingstocht van meer dan 500 jaar maritieme geschiedenis van Curaçao. De geschiedenis wordt verduidelijkt middels een permanente tentoonstelling bestaande uit authentieke nautische kaarten, scheepsmodellen en navigatieapparatuur, gecombineerd met audio/visuele middelen...kortom een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Naast de tentoonstelling biedt het museum ook een aantal interessante rondleidingen aan.

Behalve een rondleiding door het museum kan er ook een demonstratie worden bijgewoond van de miniraffinaderij die in een aparte ruimte van het museum staat opgesteld. Daarnaast kan er vanuit het museum een rondvaart door de haven worden gemaakt.

Al deze tours geschieden o.l.v. een gids. De rondleidingen o.l.v. een gids geschieden elke woensdag- en zaterdagmiddag. Uiteraard kunt u het museum ook op eigen gelegenheid bezoeken. Lees meer...

Schoolexcursies 2016/2017 afgelopen

Het schooljaar 2016/2017 hebben we weer afgesloten. Circa 1600 leerlingen van Groep 6 van het Funderend Onderwijs van 41 verschillende scholen hebben deelgenomen aan een schoolexcursie naar ons Maritiem Museum: de rondvaart door de haven en de rondleiding door het museum.

Slechts met de hulp van sponsors is dit weer mogelijk gemaakt.

De hoofdsponsors zijn CPA, Banco di Caribe en ISLA.

Tevens danken wij hartelijk: AB Courant, Curoil, BBV Legal, CMTC, DVB Bank America, STvB Advocaten Curaçao, Martijn Trading, Van Eps Kunneman Van Doorne, Samsom, PriceWaterhouseCoopers, Studio Acht Caribbean Architects, Vidanova, Spigt Dutch Caribbean, AON Antillen, Curaçaose Wegenbouw Maatschappij, Curado Trust Services.

Het bustransport van de leerlingen van en naar school wordt verzorgd alsmede de haventocht per ferry en de rondleiding door het museum. De excursie moet op school voorbereid worden met behulp van het boekje Havens toen en nu, uitgegeven door Fundashon Materialk pa Skol.

Wij hopen dat we voor komend schooljaar weer voldoende sponsorgelden kunnen ontvangen om de continuïteit van deze excursie te kunnen garanderen.

Nieuw in het Maritiem Museum

In oktober is de nieuwe expositie van "Defensie in het Caribische Gebied" in het maritiem museum geopend. De Gouverneur van Curaçao en de Gouverneur van St. Maarten waren de eersten om de expositie te bekijken.Deze interactieve en hedendaagse expositie geeft goed de taken van Defensie in het Caribische Gebied weer. Daarnaast krijgt u een beeld van de mensen en het materieel die deze taken uitvoeren.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de bovenste verdieping van het Maritiem Museum Curaçao.

Toegangsprijzen voor 2016

Toegangskaartje

Dit kaartje is voor het bezoeken van de vaste collecties en tentoonstellingen, uitgezonderd speciale tentoonstellingen en rondleidingen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een combinatie van deze tours. Lees meer...

Volwassene

NAf. 10.90 / $ 6.50

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 5.50 / $ 3.00

Kind jonger dan 6 jaar oud 

Free

 
Haventour (woe & zat)
Volwassene

NAf. 16.50 / $ 10.00

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 8.25 / $ 5.00

Kind jonger dan 6 jaar oud

Free

 
Let op: Reserveren verplicht
Steam for Oil inclusief demonstratie (woe & zat)
Volwassene

NAf. 10.90 / $ 6.50

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 5.50 / $ 3.00

Kind jonger dan 6 jaar oud

Free

 
Let op: Reserveren verplicht
Steam for oil, op eigen gelegenheid (elke dag)
Volwassene

NAf. 3.90 / $ 2.50

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 2.00 / $ 1.00

Kind jonger dan 6 jaar oud

Free

 
Toegangsprijzen zijn inclusief 9% OB.
 
Voor meer informatie over onze tours, ga naar de Tours pagina.

Openingstijden

Dinsdag tot zaterdag
van 9.00 tot 16.00 uur.

Gedurende het cruise seizoen is het museum soms ook geopend op zondag en maandag (nov-apr).
Bel even ter bevestiging.
Contact

Tel. +599 (9) 465 2327
info@curacaomaritime.com

Routebeschrijving