English Nederlands volg ons op facebook

Club van 100

Sinds 1998 is het Maritiem Museum in Scharloo met haar uitgebreide collectie en overzichtelijke tentoonstelling een begrip op Curaçao. Het museum vertelt over de meer dan 500 jaar maritieme geschiedenis en de geschiedenis van het land Curaçao.

Helaas zijn in de afgelopen Covid-19 maanden, de bezoekersaantallen drastisch teruggelopen en daarmee ook de inkomsten. Enkele bedrijven die het museum sponsorden, zijn om diezelfde reden weggevallen.

Het museum wordt niet gesubsidieerd door de overheid, maar kon zichzelf mede dankzij de bovengenoemde inkomsten en sponsoring toch bedruipen.

Omdat het belangrijk is dat de lokale en internationale bezoekers de (maritieme-) geschiedenis van Curaçao kunnen blijven ontdekken heeft het Maritiem Museum het plan opgevat om een Club van 100 op te richten.

Het doel van de Club van 100 is het Maritiem Museum Curaçao, voor nog geen NAfl 10 per maand, financieel te ondersteunen. Met uw donatie investeert u in het museum. Hierbij kunt u denken aan restauratie en conservatie van de objecten en de verbetering van de collectie.

Hoe kunt u doneren?

Door NAfl 100,- over te maken onder vermelding van uw naam.

Banco di Caribe
Bankrekeningnummer: 17678701
Big/swift: BDCCCWCU
​Bank adres: Schottegatweg 205, Curacao
TNV: Curacao Maritiem museum
Museum Adres: N. v/d Brandhofstraat 1

Uw overmaking wordt beloond met de zichtbaarheid van uw naam in het museum als donateur van de Club van 100. (Mocht u onder een andere naam willen worden vermeld, dan kunt u dat bij uw overmaking toevoegen in de opmerkingen. )

De Admiraliteits Club dient hetzelfde doel en is onder andere bedoelt voor bedrijven die het museum een warm hart toedragen en willen sponseren.

U kunt namens uzelf of namens uw bedrijf een bedrag naar keuze, vanaf NAfl 250,- overmaken,onder vermelding van uw naam of de naam van uw bedrijf. Die naam zal geplaatst worden op het Admiraliteits Club bord. 

Banco di Caribe
Bankrekeningnummer: 17678701
Big/swift: BDCCCWCU
​Bank adres: Schottegatweg 205, Curacao
TNV: Curacao Maritiem museum
Museum Adres: N. v/d Brandhofstraat 1

Indien u meer informatie wenst over bijvoorbeeld de doelstelling en inhoud van het project, dan kunt u contact opnemen met Thamara Moreno Vervuurt op tel: 4652327 of een email sturen naar [email protected]

Welkom in het Maritiem Museum Curaçao


Het Maritiem Museum Curaçao neemt haar bezoekers mee op een ontdekkingstocht van meer dan 500 jaar maritieme geschiedenis van Curaçao. De geschiedenis wordt verduidelijkt middels een permanente tentoonstelling bestaande uit authentieke nautische kaarten, scheepsmodellen en navigatieapparatuur, gecombineerd met audio/visuele middelen... Kortom een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Naast een rondleiding door het museum (op aanvraag) bieden wij onze havenrondvaart aan, waarbij u met een watertaxi door de Sint Annabaai en de Curaçaose haven vaart. Deze unieke ervaring geeft u de mogelijkheid om Willemstad vanaf het water te zien. Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin die niet gemist mag worden! Lees meer...

Toegangsprijzen voor 2022

Toegangsprijs*

 

 Lees meer...

Volwassene (18+)

NAf. 17,50 / US$ 10,00

Kind 6-17 jaar oud

NAf. 12,50 / US$ 7,00

Kind jonger dan 6 jaar oud 

Gratis

 
*Inwoners van Curacao met een sedula en "Kortingskaart" leden betalen het US$-bedrag in NAf.
 
 
Havenrondvaart**
Volwassene

NAf. 36,00 / US$ 21,00

Kind jonger dan 12 jaar oud

NAf. 27,00 / US$ 15,00

Kind 0 >2 Gratis
 
*/**Inwoners van Curacao met een sedula betalen het US$-bedrag in NAf.
 
Let op: Reserveren verplicht.  via [email protected]
Voor meer informatie over onze haventour, ga naar de Tour pagina.
 
Alle prijzen zijn inclusief OB.

Openingstijden

Elke woensdag en zaterdag van 10:30 tot 15:30 uur.

Op de dagen dat er twee of meer cruise schepen in de haven liggen zijn wij ook geopend
van 10.30 am tot 15:30 pmActueel weer
Contact

Routebeschrijving